היינן הראשי של "יקבי ברקן"  - אד זלצברג ועוזריו -  יותם שרון  ואיתי להט, ממליצים על יינות זנים מובחרים התואמים למאכלי הגבינות בחג השבועות ואשר ינעימו את החיך ואת החג:

·        יינות ברקן לבנים מסדרת קלאסיק - מתאימים לגבינות בעלות טעם חזק

·        יינות ברקן מסדרת רזרב 99 – מתאימים לגבינות מעודנות יותר

 

לגבינות בולגריות מלוחות

יין אמרלד ריזלינג מסדרת קלאסיק 2001  - מורכב מ- 100% אמרלד ריזלינג. יין פירותי מאוד עם טעמי פירות לבנים בשלים כגון תפוח ואגס, וניחוחות פרחוניים. יין זה יותר מתוק מהריזרבד. טמפרטורה מומלצת להגשה: 5-7 מעלות.

לגבינות מעושנות קשות

יין סוביניון בלאן מסדרת קלאסיק 2001  - מורכב מ- 100% סוביניון בלאן. יין יבש עם חומציות פריכה ומרעננת בטעמי עשבי תיבול עם ניחוח אבק שריפה. הותסס תסיסה קרה במיכלי נירוסטה. טמפרטורה מומלצת להגשה: 5-7 מעלות

לגבינות צהובות קשות

יין קברנה סוביניון קלאסיק 1999 – מורכב מ- 100% קברנה סוביניון. טעמי פרי מעודנים, דובדבנים חמוצים או פטל, בגוון פלפל ירוק, עם טעמי אלון משולבים היטב ושאינם משתלטים על הפרי.  טמפרטורה מומלצת להגשה: 15-17 מעלות.

לגבינה צהובה מיושנת כמו פרמזן וגודה

יין קברנה סוביניון  מסדרת רזרב  98 – מורכב מ- 100% ענבי קברנה אצילים אשר טופחו ביד אוהבת בכרמי היקב שבגליל. היין  הותסס במשך שבוע, שהה שבוע נוסף במגע עם קליפות הענבים על מנת לספוג מהם את מיטב ניחוחן וטעמן ויושן במשך שנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. יין עשיר בארומה של דובדבני מרלו, מורכב עם רמזי עשן וגוף מלא ומאוזן בגוון ארגמן עמוק.  טמפרטורה מומלצת להגשה: 16-18 מעלות.

לגבינות בסגנון רוקפור

אמרלד ריזלינג רזרב  2001 (חצי יבש) – מורכב מ- 100% זן ענבים אמרלד ריזלינג. מאפיינים: אופי פירותי נעים ובשל, טעמים וניחוחות של פריחה צהובה, אפרסק ומלון בשל. בין מתיקות מעודנת וחומציות מרעננת.  טמפרטורה מומלצת להגשה: 6-8 מעלות

יין קינוח  "קלאסיק  דיזרט מוסקט" - יין קינוח לבן ומתוק על טהרת ענבי המוסקט, שעבר תהליך יישון בחביות עץ אלון במשך שנתיים. תהליך זה תרם להעמקה וחיזוק הניחוחות האופייניים למוסקט משובח: דבש פרחים ומלון. טעם היין העשיר והמלא משאיר את רישומו לאורך זמן. מומלץ להגיש מצונן. מתאים להגשה עם מנות אחרונות, סלטי פירות, עוגות וגלידות.

לגבינות עזים בשלות

יין שרדונה מסדרת רזרב  2000  - מורכב מ- 100% ענבי שרדונה. 1/3 הותסס ויושן בחביות עץ אלון, 2/3 יושן במיכלי נירוסטה ופיתח מורכבות מלאה. בעל טעמים וניחוחות אלון משולבים לצד טעם וניחוח טרופי כגון אננס. בעל סיומת ארוכה. טמפ' מומלצת להגשה: +-8 מעלות.

לגבינות עזים רכות יחסית וטריות

יין סוביניון בלאן ריזרבד 2001 - זני ענבים ממנו מורכב: 100% סוביניון בלאן. מאפיינים: יין יבש ומעודן עם חומציות פריכה. בטעמי פרי ירוק עם עשבי תיבול. פוטנציאל יישון: טוב כעת, ולשנתיים הקרובות. טמפ' מומלצת להגשה: 6-8 מעלות.

 

www.IsraelWines.co.il