יקבי בנימינה
מגלים (לכם) את סוד היין...
ספרוני מידע בנושא יין יוצמדו
ליינות סדרת בנימינה
יקבי בנימינה הולכים צעד נוסף לקידום תרבות היין
בישראל. הפעם לא מדובר בזנים חדשים או בהשקה של יינות מהבציר האחרון, אלא
במידע, או יותר נכון- בספרוני מידע.
הספרונים המוצמדים ליינות היקב מסדרת בנימינה,
יעשירו את הצרכן בפרטים כלליים ונקודתיים על זני
הענבים ואופיים, אזורי גידול הענבים בארץ ובעולם, תכונות היין, תהליך ייצורו,
והתאמתו למאכלים שונים.
מטרת הספרונים היא הענקת מידע שאינו זמין ומיידי לכל,
להרחיב את ידיעותיו של הצרכן בנקודות מידע חשובות על היין שהוא שותה, ובכך לא רק
להרוות את הצימאון ליין טוב, אלא גם לספק את הרעב לידע בנושא.
הספרונים מכילים מידע רב החל מסוג היין (אדום/לבן/מעורב), דרך זני הענבים השונים (קברנה/מרלו/טמפרניו וכד'),
עושים היכרות עם אזורי הגידול המקוריים (חבל
בורדו/בורגונדי ועוד), וסוקרים מאפיינים בולטים של
הגפן והיין.
לצד מידע זה, ניתן למצוא גם אנקדוטות מעניינות
על מקור שמם של היינות (הידעתם, למשל,
שזן המרלו קיבל את שמו בגלל ציפור בשם Merle
שנהגה לנקר בענבים אלו בסמוך לבציר?!)
עוד בספרונים: מידע על גנטיקה
של הגפן, קצת גיאוגרפיה (ארצות
בהן היין פופולרי במיוחד), היסטוריה
(מקור הזנים וכיצד התגלו) ואפילו מטאורולוגיה (תנאי
האקלים והגידול של כל זן, מי מהם סובל במיוחד מהקור ומי גדל בכל מזג אויר).
וכל מי שקרא מונחים כמו ארומה, בוקה וניחוח רק
בספרות מקצועית- מוזמן לצלול בספרונים לתוך עולם של ריחות פירותיים, קטיפתיים או
פרחוניים, וללמוד בין היתר על הקשר בין הטעמים האקזוטיים (וניל, חמאה,
תפוחים, טבק ואפילו שוקולד) לבין סוג החבית בה התיישן היין (עץ אלון צרפתי
או אמריקאי, לדוגמא)
בסוף כל ספרון, ניתנת המלצה לזן משלים המתאים להמשך הארוחה, עם פירוט
סוגי המאכלים המומלצים להנאה מושלמת.
אילן חסון, מנכ''ל יקבי בנימינה, מרחיב:
"צירוף ספרוני היין לסדרת בנימינה, מהווה
צעד נוסף בתהליך של יקבי בנימינה לקידום תרבות היין בישראל. בשנים האחרונות, הצרכן
הישראלי מגלה עניין הולך וגובר ביין, ומחפש מקורות להרחבת הידע בנושא. יקב בנימינה החליט להרים את
הכפפה וליצור את ספרוני המידע הללו, המאפשרים הצצה קצרה אל מאחורי הקלעים של תהליך
עשיית היין. בתחילה, הספרון הוצמד רק ליין הטמפרניו הייחודי והבלעדי לבנימינה.
צעד זה גרר תגובות נלהבות בחנויות היין, באתר הבית של היקב באינטרנט וביקב עצמו,
והוביל להחלטה לצרף לכל יינות היקב ספרונים אלו".