מגזין היין היוקרתי Decanter קובע :

 החדשות האחרונות בתחום היין  מישראל הוא:

 קברנה סוביניון, רזרב 1999 של דלתון

 

ע"פ העיתון היוקרתי Decanter, יין דלתון קברנה סוביניון רזרב 1999 הוא אחד מבין 12 היינות הטובים ביותר של חודש מאי. וכך נכתב על היין: "זהו יין עם אף עשבי בניחוח עשיר ובשל של פירות אדומים. יין מובנה היטב עם פירות משובחים ובשלים עשיר בסיומת ארוכה. מומלץ עד שנתיים".

 

קברנה סוביניון רזרב 1999

הענבים המשמשים לייצור יין קברנה סוביניון רזרב 1999, נבצרים מהכרמים הוותיקים ביותר של כרם בן זימרה. בכרמים אלה מדללים את הגפנים בצורה דראסטית, על מנת לקבל איכות ענבים גבוהה מאד.  טרם הבציר, מחמירים מאד בהשקיית הגפנים, ומצמיאים את הגפנים עד לבציר.

הענבים ליין זה נבצרו ידנית, בבקרים הקרירים של חודש ספטמבר 1999.

 

במשך התסיסה, מנקבים את ה"כובע", ידנית, מספר פעמים ביום, פעולה המעמיקה את הצבע ורמת המורכבות של היין.

לאחר התסיסה האלכוהולית היין עבר תסיסה מלולאקטית. משהסתיימה התסיסה השניה, היין הועבר לחביות אמריקאיות חדשות והתיישן למשך כ- 17 חודשים בחביות. עם סיום ההתיישנות בחביות, כל חבית נטעמה בנפרד ורק אז, נעשה הבלנד הסופי של היין.

 

הקברנה סובניון רזרב הינו קברנה מרשים ואופייני, בעל אפיונים ברורים של פירות יער כגון: דומדמניות ופטל בר בשילוב מורכבות מתהליך התיישנות ארוכה בחבית אלון, טעמים קלויים וניחוח וניל. צבעו העמוק ומורכבות הארומות, נותנים אינדיקציה מצוינת למה שיין זה מסוגל להציע וכיצד הוא ימשיך להתפתח בבקבוק. היין משתהה ארוכות בחך, ורכותו ועומקו מהנים מאד. 

מומלץ להגיש בטמפרטורה 16-18 מעלות צלזיוס.

 

התאמה לאוכל   

קברנה סובניון רזרב הוא יין כבד, לכן אנו ממליצים לשתות אותו עם מאכלים כגון: גבינות קשות וחריפות, פסטות ברוטב בולונז, נזיד בשר וירקות מבושלים ובשרים על האש. כמו כן, ניתן לשתות את היין ללא ליווי אוכל, ופשוט ליהנות מיין מצוין באמת.

 

אנליזה 

אלכוהול: 14%  pH: 3.40  חומציות כללית: 5.6 g/l

 

מחיר מומלץ לצרכן: 90 ₪


מאי 2003

 


www.wines-israel.co.il