למעלה מ2000 בקבוקי יין בבית אחד, נאה, ברחובות. ביתו של אלי זקרי.
המגוון הענק של היינות ממיטב יקבי ישראל, צרפת, איטליה, ספרד, צילה ועוד ועוד, מעידים על תחביבו ארוך השנים של בעל הבית.
כבר בימי ילדותו התוודע אלי ליין כשעזר לאביו בייצורו ביקב שהיה למשפחה במרוקו.
בחדר היינות המקורר כמו שצריך, עשרות מדפים עליהם מסודרים בקבוקי היין בסדר מופתי כשפתקים ירוקים עם מידע מסמנים את תכולתו של כל מדף
או טור בקבוקים.
יום חמישי, מאי 2003. אלי מארח את חברי חוג היין, חבריו מהנהלת נמל אשדוד, אנשי חברות הקשורות לייבוא וסתם חברים אוהבי יין.
ניראה לאורח כמוני שכשאלי זקרי מארח הוא עושה זאת מכל הלב. השולחן הארוך, סביבו מסבים כ15 חברים, מלא מכל טוב. ליד כל צלחת ממתינות כוסיות רידל ליינותיו של יינן הערב.
הפעם היו אלה ברי ססלוב מיקב ססלוב ואשתו נילי.
ברי פתח את הערב בשיחה מקיפה על יינות וציין את האני מאמין שלו:" בישראל
אפשר לייצר יינות טובים ביותר."
היינות החלו להמזג לכוסיות לשמחתם של חובבי היין. היו שם אביב 2001, יין קליל המתאים לשתיה בקיץ.
אביב מרלו 2001 בעל טעם קטיפתי עדין, אדום מסדרת אביב ויין הדגל של יקב ססלוב
רזרב. היינות נמזגו להנאת הנוכחים, וברי סיפר את סיפורי הכרמים והיקב. הנוכחים, שיין כמובן לא חדש להם,
שאלו הרבה שאלות, משתוקקים לדעת עוד ועוד, וברי ססלוב משיב באריכות ובסבלנות.
יין אדום הרי הולך מצויין עם אוכל ואלי, המארח, יודע זאת הייטב. הוא לא נח לרגע ועל השולחן הוגשו מייטב מעדני המטבח המרוקאי
בעזרתו של השכן המסור לאוניד שנולד הרחק ממרוקו...
היו שם דגים ואשכולות ביצי דגים, תפוחי אדמה ברוטב מיוחד, מוח של בקר
ואשכים, קבב , קציצות מיוחדות ומרגז חריף. נתחי עוף ישר ממכשיר הגריל בחצר עליו היה אחראי בנו החיל של אלי. היו גם חלקי
פנים בתוך טחול
במארז ניר אלומיניום מיוחד. ועוד ועוד ועוד...
המעדנים מוגשים אחד אחרי השני, והיינות נלגמים בקצב מהיר
לפנות את הכוסיות לעוד יין.
אוירה נעימה, חגיגית, הייתה באותו ערב בבית זקרי ברחובות. אוירה רוויה ביינות ישראלים של יקב אחד יקב ססלוב מקיבוץ איל.
אילן גיא מאשדוד , חבר בחוג היין וגם מייצר יין להנאתו, סיפר לנו על אתר אינטרנט שבנה ובו תמונות מטיולי חוג היין.