יין ברבדו מכרמי יוסף מתארח אצל אלי זקרי ברחובות

יום חמישי בערב, מאי 2003 כבר כמעט בסוף דרכו. כ 20 חובבי יין מרחובות, אשדוד והסביבה מתארחים שוב אצל אלי זקרי ברחובות. זה יהיה בוודאי עוד ערב מהנה של יין, תבשילים וסיפורי חברים.
אלי מארח את פרופסור עודד שוסיוב, את אחותו ויינם, יין ברבדו - קברנה סוביניון 2001, יין ראשון מיקב כרמי יוסף.
בסלון הבית שולחן ארוך עמוס בסלטים, דגים, תבשיל מוח בקר ועוד ועוד, מעשי ידי השכן, החבר לאוניד, מהנדס מזון במקצועו. גם אלי לא טמן ידו בצלחת ועזר למלא את הצלחות בתבשילים הטעימים.


בכוסיות רידל רחבות נמזג יין הברבדו בעל הצבע העמוק העז כשארומת הפרי נודפת ממנו בשפע ופרופסור שוסיוב החל בסיפור היין שלו ושל שותפו ומורו לשעבר פרופסור בן עמי ברבדו:
לפני כ120 החלה משפחת שוסיוב לגדל ענבי יין ברחובות וסביבתה. הכרם הראשון היה במקום בו נמצא היום רחוב הרצל, רחובה הראשי של רחובות.
300 טון ענבים הם מגדלים בשנה ומ10 טון מתוכם יוצר יין הקברנה סובניון ברבדו 2001 שנמזג לכוסיות.
הענבים גדלו בכרמים ע"י המושבה כרמי יוסף, על אדמת גיר כבדה. היקב נמצא בכרם , כך שתהליך ייצור היין מתחיל מספר דקות לאחר הבציר עוד לפני שהענבים מתחילים לתסוס ולהפגע.
פרופסור שוסיוב עשה את עבודת הדוקטורט שלו בנושא ביוכימיה של ארומת היין, בהדרכתו של פרופסור ברבדו הפך לשותפו בייצור היין. דקות רבות הוקדשו בערב המפגש לארומה.
הארומה היא הריח של היין, לדברי שוסיוב, ומועד הבציר האופטימלי המקובל ע"י יננים אחרים הוא לא המועד בה נמצאת הארומה המכסימלית ביין. ביקב כרמי יוסף בוצרים את הענבים כשהארומה שלהם היא מכסימלית ועושים הכל כדי לשמרה בעת תהליך ייצור היין.
קצב התסיסה מופחת ע"י הורדת הטמפרטורה ומהלך יציאת הפחמן הדו חמצני מהתמיסה התוססת נעשה תוך כדי מגע במשטחים קרים, וכך נשמרת הארומה ביין. טמפרטורת התסיסה המכסימלית לא עוברת ביקב 24 מעלות, בשונה מהמקובל בהרבה יקבים אחרים. התוצאות הוכיחו את עצמם לטובה, כפי שהעידו על כך הנוכחים שהסבו סביב השולחן. אלי זיקרי מזג לכוסיות עוד ועוד וההנאה הייתה מרובה.
יין הברבדו, קברנה סוביניון 2001 יוצר ב2400 בקבוקים בלבד שמוספרו. הוא מורכב מ85% ענבי קברנה ו15% ענבי מרלו ויושן במשך 18 חדשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי ליצירת שילוב נכון בין ארומת הפרי וניחוח החבית. היין מיוצר ללא סינון אך הוא צלול מאוד.



שאלות על תהליכי ייצור היין היחודיים ליקב כרמי יוסף נשמעו מכל עבר. ותשובות מנומקות לא אחרו לבוא.
ניראה שאלי המארח לא נח לרגע. הוא ולאוניד הסתובבו בין המטבח לסלון ודאגו שצלחות האורחים יהיו תמיד מלאות. ריחם של צלעות הכבש שבושלו מספר שעות בסיר מיוחד שהביא לאוניד מרוסיה מילאו את האויר. יין הברבדו היה ליווי מתאים לבשר המהביל.
השעה כבר התקרבה לחצות. ממספר כיסים נשלפו סיגרים ארוכים. סיגרים מהווים השלמת הנאה ליין טוב הסביר לי שכני. רמת האלכוהול בדם הלכה וגדלה.
לקינוח הביא אלי מחדר היינות הגדול שלו 2 בקבוקי יין קינוח מיקבי רמת הגולן, גוורצטרמינר והייטס וויין. סיום נאות לערב מהנה עם חבורת חברים של אלי זקרי בביתו שברחובות.



השתתף בערב המהנה. כתב וצילם - ישראל פרקר

www.IsraelWines.co.il