בציר איכותי ליקבי רמת הגולן

ירדן מרלו 2000


יקבי רמת הגולן משיקים בציר חדש של יין ירדן מרלו – והפעם... מהבציר האיכותי של שנת 2000.

 

ירדן מרלו 2000 מורכב ברובו מענבי מרלו וכמות קטנה של ענבי קברנה סוביניון - ענבים שמקורם בכרמים הגדלים במרכז ובצפון רמת הגולן. כרמים אלו מניבים בעקביות את ענבי המרלו הטובים ביותר של יקבי רמת הגולן. היין יושן במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון קטנות, רובן צרפתיות. 

בציר שנת 2000 בכרמי רמת הגולן, אשר נחשב לבציר איכותי מאוד, היה קצר יחסית ואינטנסיבי והניב כמות שיא של ענבים. בין גל חום שלא היה כמותו ושיא בכמות הגשמים המשיך הבציר באין מפריע ויקבי רמת הגולן דיווחו על איכויות טובות בכל הזנים בבציר ההיסטורי של שנת 2000.

ירדן מרלו 2000 משלב ניחוחות גרגירי יער בשלים ודובדבנים יחד עם ריבה, תבלינים, שוקולד ורמזים של קליפת תפוז על רקע ארומת עץ אלון עשירה ווניל. היין מלא ומורכב, בעל סיומת ארוכה ועתירת טעם.

 

ירדן מרלו 2000 מהנה לשתייה כעת, יוסיף להשתבח בשנים הקרובות ויישמר במיטבו בעשר השנים הבאות במידה ויאוחסן בתנאים נאותים. היין ילווה היטב מגוון מנות בעלות טעמים עזים כגון מוסקה, נקניקיות כבש מתובלות בגריל או צלעות טלה צלויות עם רוזמרין.

 

מחירו לצרכן 93 - 90 ₪.

 

 

 

 

יין צעיר ורענן מיקבי רמת הגולן

ירדן יוהנסברג ריזלינג 2002

 

ירדן יוהנסברג ריזלינג 2002  ממזג טעמים מושכים של פרחים והדרים עם מנטה ורמזים לגרגרי ערער. היין מלא חיים, בעל מתיקות קלילה וניחן בסיומת נעימה.

 

ירדן יוהנסברג ריזלינג 2002  הינו יין לבן חצי יבש המיוצר מ 100% ענבי יוהנסברג ריזלינג, ועבר תהליך תסיסה איטי וקר לשימור האופי הטבעי של היין.

 

היין נהדר לשתייה כשהוא צעיר ורענן, אבל ניתן להתענג עליו גם בשנתיים עד שלוש שנים אחרי הבציר, זאת אם הוא נשמר בתנאי אחסון נאותים.

 

מומלץ להגיש את היין קר מאוד (טמפ' של 6-8 מעלות צל'), כאפריטיף או כליווי למנות  עשירות ומתובלות כגון: סלמון ברוטב שמנת וזעפרן, דג בסגנון קייג'ון מושחר ועוד.

 

מחירו לצרכן: 52 - 49 ש"ח.

 

מאי 2003

 

www.wines-israel.co.il