מוקי ויינשטוק,
מנהל מחלקת ההדרכה, יקבי רמת
הגולן
אחד המיתוסים הפופולאריים ביותר בעולם הגסטרונומיה עד
היום הוא הזיווג המובן מאליו בין יין לגבינה או ליתר דיוק כי תמיד יין הולך עם
גבינה או להפך.
ואכן, אחת מהחוויות הקולינאריות העילאיות ביותר יכולה
להתרחש משילוב מושלם בין גבינה מצוינת ליין משובח המותאם לה בהקפדה. אך אליה וקוץ
בה – כגודל עוצמת החוויה והריגוש כשהם מוצלחים, יכולים שילובים רבים ולא מוצלחים
בין השניים, להסתיים בהתרסקות טעמים מחרידה בחך הטועם, שלא נדבר על בזבוז יין יקר
ערך או גבינה משובחה.
אז איך בכל זאת יודעים מה כן ועם מה לא?
ï
כדאי בראש
ובראשונה להכיר את משפחות הגבינות העיקריות, להן יהיה אחר כך קל להתאים סגנונות
יין שונים:
גבינות רכות (עם או בלי עובש): (כגון: ברי, קממבר)
גבינות אלו הנן בעלות טקסטורה מאוד דומיננטית
בחך ואחוזי שומן גבוהים, המקשים על התאמת יין; להן ממש לא מתאים יינות אדומים
כבדים ועפיצים; עדיף יינות לבנים עם חומציות גבוהה וארומטיים כמו ירדן
גוורצטרמינר (48-51 ₪) .
גבינות כחולות: (כגון: רוקפור)
לגבינות אלו חריפות ומליחות גבוהה, הן שמנות ובקיצור
שוב אתגר לא פשוט ליין; באופן פרדוקסלי, סגנון היין המתאים להן ביותר הנו יינות
מתוקים או קינוח כגון ירדן מוסקט( 36-39 ₪) ההופכים את השילוב לאחת מחוויות האכילה
הטובות ביותר.
גבינות צאן:
גבינות צאן מזוהות באופן כמעט בלעדי – לא, לא
ליינות אדומים – שוב! – אלא ליין לבן דווקא ולא פחות מסוביניון בלאן!!! כן,
זהו מלך גבינות הצאן, במיוחד לטריות וחומציות יותר שביניהן; המתאים ביותר יהיה גמלא
סוביניון בלאן (31-34 ₪) פריך וצעיר או ירדן סוביניון בלנק (42-45
₪) או לחלופין אפשר גם לשנות גולן
שרדונה (31-34 ₪) או אדום קל כמו גולן הר אביטל (30-33 ₪).
www.IsraelWines.co.il