מדליית זהב ליין
ירדן קברנה סוביניון 1999 של יקבי רמת הגולן
בתחרות היין
הבינלאומית Challenge
du Vin 2003
שהתקיימה בבורדו שבצרפת
יקבי רמת
הגולן זכו במדליית זהב בתחרות
היין הבינלאומית
Challenge du Vin 2003 עם היין ירדן קברנה סוביניון 1999.
בנוסף זכו יקבי רמת הגולן בתחרות זו ב-2 מדליות
כסף עם היינות ירדן מרלו 2000 וירדן בלנק ד' בלנק 1997, ובמדליית
ארד עם היין ירדן שרדונה 2001.
תחרות היין
" Challenge
International du Vin", המתקיימת מזה למעלה
מ- 25 שנה, נחשבת
לאחת משתי התחרויות החשובות בעולם בתחום היין (השניה היא I.W.S.C
המתקיימת מדי שנה
בלונדון). תחרות זו מתקיימת במסגרת תערוכת היין הבינלאומית "וינאקספו",
המתקיימת אחת לשנתיים בבורדו שבצרפת ובין השנים יוצאת התערוכה לשווקי היין החדשים
במזרח הרחוק ובארה"ב.
ירדן קברנה סוביניון 99' של יקבי רמת הגולן, הינו יין אדום המאופיין
בריחות דובדבן בשל, פטל שחור ושזיף, בשילוב ארומה של עץ אלון, וניל וקקאו ורמזים
של ניחוח אדמה.
בתחרות השתתפו למעלה מ5,000 יינות מ 40 מדינות.
פרטים על
התחרות ואת רשימת הזוכים ניתן למצוא באתר האינטרנט:
http://www.challengeduvin.com/
מדליית זהב ליין המרלו רזרב 2001 של יקבי ברקן
מדליית כסף ליין
הקברנה רזרב 2001 של יקבי ברקן
ענבי המרלו גודלו בחבל בורדו אשר בצרפת , משם התפשטו לאזורי גידול
יין רבים בעולם ובכללם ישראל.
ענבי המרלו דומים בניחוחם לענבי הקברנה סוביניון אך שונים מהם בטעמם :
הם עדינים , רכים , קלים ונוחים יותר לשתיה .
כיום בעולם הצרכנות יין המרלו הולך ונוטל יותר ויותר את ההגמוניה מיין
הקברנה
בהעדפת הצרכנים, תופעה זו קיימת גם בשוק הישראלי.
יין מרלו זה יושן כ-18 חודש בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות .
היין נעים וקל לשתיה והוא מתאים כמעט לכל סוגי המזון ולאירוח מושלם.
מחיר המרלו: כ- 65 ₪ .
ענבי הקברנה סוביניון נחשבים לאצילים ולמשובחים בעולם
היין.
מקורם בבורדו אשר בצרפת.
היין תסס במשך שבוע ב-28 מעלות צלסיוס , שהה שבועיים
נוספים במגע עם קליפות הענבים על מנת לספוג מהן את מיטב
ניחוחן
וטעמן ,ויושן כ18 חודש בחביות עץ אלון חדשות צרפתיות
מאיזור נייר .
התוצאה יין פשוט נפלא. הקברנה שכבר זכה במדליות רבות
בעבר הינו
בעל יכול התישנות מעולה.
מחיר הקברנה כ-
75 ₪
מדליית כסף ליין הקברנה סוביניון מסדרת מרום גליל של סגל
מדליית ארד ליין הקברנה סוביניון, ללא סינון, 2000 של סגל
בתחרות Challenge
du Vin 2003
הרכב זנים: עשוי מ- 100% ענבי קברנה
סוביניון שהבשילו בתנאים יוצאי דופן של מרום הגליל ובמיוחד של כרם דישון, שבעמק
קדש.
על היין: לאחר תסיסה עבר היין השריית קליפות ארוכה,
ולאחריה יושן בחביות אלון צרפתיות ואמריקאיות במשך 14 חודשים. תהליכים אלו אפשרו
מיצוי קשת רחבה של טעמי ענבים ועץ ואפשרו ליין להגיע למורכבות ואיזון.
כדאי להגיש: את היין עם אומצות, דגים
"בשרניים", אווז, ברווז ובשר צייד, בשר צלוי מכל סוג ובמיוחד כבש.
מחיר: 79₪.
על מרום גליל שרדונה 2000 של סגל
הרכב
זנים: עשוי מ-100% ענבי שרדונה המגיעים מכרם בן
זמרה וזיכרון יעקב.
על היין :לאחר ריסוק הענבים הועבר המיץ הראשוני בלבד לחביות עץ
אלון צרפתיות ואמריקאיות חדשות, בחבית עבר היין תסיסה אלכוהולית ומאלולאקטית ויושן
על משקעיו במשך שבעה חודשים, לקבלת יין עשיר ומורכב.
היין משלב
ניחוחות פרי אקזוטי יחד עם חמאתיות ונילית ואגוזית קלויה אשר מקורם בחביות האלון
ומשקעי השמרים.
כדאי
להגיש: את היין בלווית מנות דגים, עגל, עוף ופסטה (במיוחד עם
רטבי שמנת עשירים).
מחיר : 52 ₪.
הקברנה ללא סינון של סגל מהווה נסיון חסר תקדים בארץ, ליצור יין שיהיה קרוב
יותר למקורו- הענבים, ולהתערב ביצורו כמה שפחות. יצור הקברנה ללא סינון פוסח על
שני שלבים מאד מקובלים בייצור יין- זיכוך (בחלבון ביצה) וסינון. היין עובר 4
שפיות לשם הרחקתם של משקעים גסים,
ושפיות אלו הן המהלך היחיד שנעשה כדי "לנקות " את היין. כתוצאה מכך מתקבל יין אקספרסיבי ובעל אופי ייחודי
המצליח להעביר הרבה מתכונות הענב שממנו נוצר. יישון ארוך טווח של 20 חודש בחביות
עץ אלון צרפתי ואמריקני ויישון נוסף של 4 חודשים בבקבוק
תרמו את שלהם לאיכויות היין ואפשרויות היישון שלו.
בציר 2000 הוא אחד הבצרים המעולים ביותר שידעה הארץ,
חריג אקלימי, שנה שבה הכל מסתדר לפי הספר. יינות סגל הם מהראשונים בארץ לזהות את
הפוטנציאל הגדול של כרמי הגליל העליון ולטעת בהם גפנים בהיקף נרחב.
הקברנה ללא סינון של סגל 2000 מגיע כולו מענבים מכרם
דישון שבעמק קדש שברכס הרי נפתלי והוא אחד הכרמים הטובים בארץ לענבי קברנה
סוביניון.
מחיר: 140 ₪.
מדליית כסף ליין ברנה סוביניון בציר 2000 מסדרת רזרבד של יקבי-ברקן בתחרות
CONCOURES
MONDIAL DE BRUXELLES 2003
על יין הקברנה סוביניון
רזרבד 2000
ענבי הקברנה סובניון נחשבים
לאצילים ולמשובחים בעולם היין, מקור הענבים בבורדו שבצרפת.
יין זה יוצר מענבי קברנה
סובניון שנבצרו במרת הגולן. היין תסס במשך שבוע ימים בטמפרטורה של 28 מעלות
צלזיוס, שהה שבועיים נוספים במגע עם קליפות הענבים, על מנת לספוג מהן את מיטב
ניחוחן וטעמן. היין יושן כ- 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות.
בזכות מורכבות היין ותהליך
ייצורו, יין זה הינו בעל יכולת התיישנות מעולה.
מחיר - 70 ₪.
סדרת "רזרב"
משקפת את מיטב הניסיון והמסורת של "יקבי ברקן". יינות אלו מאפיינים את
הדור החדש של כרמים מובחרים, באזורים מיוחדים שניטעו על ידי יקבי ברקן במהלך השנים
האחרונות. זו גם התגשמות חזונם של בעלי היקב, שמואל בוקסר ויאיר לרנר, מותיקי
הכורמים בארץ.
מאי 2003
www.wines-israel.co.il