אנשי אבטחה, מדרגות נעות, חלונות ראווה מסקרנים, אולם קולנוע - קניון ישראלי טיפוסי, אחד מיני רבים.
בערב יום חמישי אחד, מאי 2003, היה קניון מבשרת, שם, סמוך מאוד לכביש ההומה בדרך לבירת ישראל, ירושלים, שונה קצת
מקניונים אחרים. אדי אלכוהול באוויר, סיפורי יין מתעופפים לכל עבר, 24 חובבי יין נלהבים מירושלים ומבשרת (והיה גם זוג מכפר סבא)
הסבו סביב שולחן אחד ארוך במרכז הקניון בשטחה של מסעדת "רולדין" שבהנהלתו של ארז כינורי, בוגר ביה"ס למלונאות "תדמור" .
אנשים עמוסי שקיות קניות של יום חמישי עצרו, הביטו והשתאו בוודאי.
כל כך הרבה בקבוקי יין ישראלי על שולחן אחד, ואנשים שמחים, וסיפורים ומאכלים ידי השפים של "רולדין", סתם ביום חול שיגרתי.
גם אנחנו היינו שם, כי אנחנו הרי אוהבים יין
ישראלי.
את המפגש אירגן רן כינורי, חובב יין ובעל אוסף ענק של פותחני בקבוקי יין, איש ירושלים. השתתפו בו חברים ותיקים, אוהבי יין
שהיו נפגשים שבוע שבוע,
לקראת שבת, בחנות הירושלמית, האגדתית, "קסם היין" שסגרה את שעריה לצערם של אוהב יין רבים מירושלים.
החברים נפגשים מדי חודש
כשבכל פגישה נושא יין אחר. הערב מתארח במקום ברוך יוסף מיקב נחל פרת. המטרה
המוצהרת הייתה להשוות מספר יינות בוטיק ישראליים ליינותיו של ברוך.
לכוסיות נמזג יין השרדונה 2001 של יקב נחל פרת (PRAT VALLLY). הבקבוק עובר מיד ליד. כשתם הנוזל הזהוב מוציא רן עוד בקבוק מצונן מארגז שלידו וחולץ את הפקק
בעזרת אחד מבחר הפותחנים שבידו. מגלגלים בכוסיות, מריחים ולוקחים לגימה. ריח פירות טרופיים, טעם מעודן. הנוכחים אוהבים את היין.
שוטפים כוסיות, ומוזגים בתוכם יין שרדונה קליפורני. טעם קיצוני בולט של חבית. מין אגרסביות בלתי מוסברת. ניקוד נמוך קיבל היין באותו ערב מהנוכחים.
מלצריות חביבות לבושות שחורים החלו להעמיס על השולחן מאכלים קלים. עגבניות שרי ממולאות, פטריות ממולאות, פרוסות אפויות של חצילים, קישואים ופלפלים עם גבינות.
טובלים פרוסת לחם כפרי טרי בשמן זית הנמצא בשפע בכלי עמוק, נוגסים בקוביית גבינה ומצפים ליינות האדומים.
רן מלווה את המזיגה בהסברים על הייינות.
ביקורות והערות נזרקו לכל עבר מהנוכחים מנוסי טעימות היינות. האוירה מתחילה להתחמם.
לתוך קרפט זכוכית נמזג בקבוק יין ברבדו - קברנה סוביניון 2001 , השקה ראשונה של יקב חדש,
יקב כרמי יוסף. היין נמזג כדי שינשום קצת ויתאוורר. טעימתו תיהיה בסוף הערב.
לכוסיות המסובים סביב השולחן נמזג יין קברנה סוביניון 1999 של יקב יהודה ואחריו קברנה רזרב
גבעת החלוקים של יקב צרעה, יין שיוצר מענבים
שנבצרו בחלקה מיוחדת בקיבוץ.
שני יינות מאותו זן מכרמים באותו איזור עם הבדלים גדולים בטעמים. יש שהעדיפו את
הראשון והאחרים נהנו יותר מהשני.
ברוך שולף את בקבוקי היין קברנה - נחל פרת, נותן מספר מילות הסבר ומוזג. הצפיה רבה. הנוכחים מסוקרנים. מריחים טועמים ונהנים.
לשולחן מוגשות פשטידות גבינות וירקות ממרכיבים שונים וטעימים, טוסטים רבי שכבות של ירקות, דגים מגולגלים, שלל צבעים וטעמים.
הראש מתחיל קצת להסתחרר, המורל עולה. אחוז האלכוהול הישראלי בדם גם הוא עולה. מכל עבר עולים צחוקים של אנשים נהנים. אנשים שבבוקר בודאי
עבדו לפרנסתם והערב מוקדש למפגש מהנה עם חברים, כשהיינות הם המרכז.
היין הבא יין קלסיק מיקב פלם . יקב הקוצר תשבחות מיצירותיו האלכוהולים.
השעון ממשיך לרוץ קדימה. האורות כבר כבו בחלונות הראווה מסביב אך החגיגה הקטנה במסעדת "רולדין" ממשיכה.
רן כינורי חולץ את הפקקים מבקבוקי המרלו של יקב נחל פרת. ברוך יוסף מסביר שיין זה הוא מורכב יותר בטעמיו מיין הקברנה והוא כבר מתאים לשתיה.
ההנאה ממנו באמת הייתה גדולה. תשבחות והערות חיוביות נשמעו מסביב. ריחות בולטים של שזיפים, צבע אדום כהה וסמיכות גבוהה. יין שכמעט ולא סונן לשמירה מקסימלית על
טעמיו המקוריים.
הגיע תורו של יין הברבדו שחיכה לתורו בסבלנות במשך כל הערב בתוך כלי הזכוכית. הוא נשם , נפתח והתאים למזיגה לכוסיות.
ניראה שהנוכחים לא הצטערו שחיכו בסבלנות ליין זה. הוא קצר תשבחות לא מעטות והיה סיום יאה לערב כזה.
ניראה שאצל רבים הנאה מיין היא מושלמת בתוספת לאיזה סיגר. סיגרלות נשלפות ומודלקות. לאוירה הספוגה באדי אלכוהול
מתווספים רק ריחות עמוקים של טבק. כמות הבדיחות הולכת וגדלה. ההנאה מרובה. עוד מעט כבר חצות.
לשולחן הארוך מוגשות עוגיות טעימות מסוגים שונים מאפה ידי הרולדינים. אספרסו כפול חזק לשמירה על עירנות ואנו כבר בדרכנו היורדת מהרי יהודה לראשל"צ.
שעת אחרי חצות. ברדיו מודיעים על פקקים גדולים בשני הכיוונים בדרך העולה\יורדת לירושלים. צדקו הקריינים,
הכבישים עוברים שיפוצים והפקקים אימתניים.
לא ידעתי שכל כך הרבה מכוניות נוסעות בשעת לילה מאוחרת כזו מירושלים ואליה. הפקק המעצבן והנסיעה האיטית נתנו לי זמן למחשבה על יינות ישראל הרבים,
על יקבו הקטן של ברוך מיקב נחל פרת היכול להתחרות בכבוד עם יינותיהם של יקבים יותר מפורסמים, ועל אנשים שיודעים להנות עם חברים ולשכוח לפחות לשעה
קלה את טרדות העולם.
מי תן וירבו דומים לאלה שימשיכו להנות עם יינות ישראל המשובחים.
(בכל זאת החלטתי לספר
שהיו באותו ערב גם יינות ייבוא אדומים מיקבים מפורסמים. הם קיבלו ניקוד נמוך מאוד מהחברים....)
שיהיה לחיים ולהתראות במפגשים מהנים נוספים.