יקב שורק

 

קורס לעשיית יין - בציר 2003

 

לכל אוהב יין יש חלום קטן, והוא: לעשות יין איכותי במו ידיו, להפתיע בו את ידידיו הקרובים וגם להנות ממנו בעצמו.

הקורס של יקב "שורק" יכול להיות הגשמת החלום שלך: חוויה נפלאה, המשלבת לימוד ורכישת ידע תיאורטי, תוך כדי עבודה מעשית בהכנת יין,  החל ממעקב אחר הבשלת הענבים בכרם והבציר, דרך כל שלבי הכנת היין- מהיותו מיץ ענבים ועד להיותו יין בוגר בבקבוק.

זוהי חוויה שמעט אוהבי יין ומבינים ביין זכו לה בשלמותה. הקורס מקנה הבנה מעמיקה בתרבות עולם היין כולל הבנה בטעימה ובהערכת יינות.

 

ניר שחם - יינן יקב שורק, מנהל את הקורס והיינן ד"ר ארקדי פפיקיאן מלווה מקצועית את הקורס ומעביר שלוש הרצאות בתורת עשיית היין.

 

-  הקורס נמשך שנה- מאוגוסט לפני הבשלת הענבים ועד יולי, מועד ביקבוק היין.

 

-  הקורס כולל 17 מפגשים.

(המעונינים יוזמנו למפגשים נוספים בהם יוכלו לעקוב אחר תהליך הבשלת הענבים ותסיסת היין). 

 

-  הקורס מתקיים ביקב שורק, המעמיד לרשות המשתתפים את כל האמצעים והציוד הדרושים למהלך הקורס, כולל מעבדה משוכללת, וחדר חביות בתנאים אופטימליים של 15 מעלות.

 

-  הקורס מתקיים בסופי שבוע בימי ששי ושבת, לבחירת המשתתף

(כל ההרצאות התיאורטיות מתקיימות - בימי ששי)

 

-  הקורס כולל הרצאה נוספת בנושא טעימת יין.

 

-  הענבים נבצרים מהכרמים של יקב שורק הנמצאים בסמוך לו.

 

-  הקורס כולל מספר ביקורים לימודיים בכרם - לאורך עונות השנה, במטרה לתת למשתתפים מושג בגידול ענבים. המעונינים יוכלו להשתלב בפועל בעבודות הכרם השונות כגון, זמירה ודילול הזמורות באביב.

 

- בתום הקורס יקבל כל משתתף את היין שייצר לביתו.

 

תכנית הקורס:

 

 

1.                  8 באוגוסט -   פתיחת חגיגית של הקורס- הרצאת פתיחה- "תהליך ייצור יינות אדומים"- ד"ר ארקדי פפיקיאן.

2.                  15 באוגוסט - הרצאה שניה: "בציר, תסיסה אדומה, בדיקות מעבדה"-  ד"ר ארקדי פפיקיאן.

3.                  דגימת הענבים בכרם ובדיקת מעבדה - יתקיימו במהלך חודש אוגוסט, על מנת לקבוע את מועד הבציר.

4.                  בציר- (תחילת ספטמבר) התאריך ייקבע בהתאם למועד הבשלת הענבים. הבציר יתבצע השכם בבוקר, אחריו תעשה מעיכת הענבים והכנת התירוש לתהליך התסיסה.

5.                  תסיסה - מעקב אחר התפתחות התירוש ליין- התאריכים ייקבעו לאחר הבציר.

6.                  סחיטה - שבוע לאחר הבציר- הפרדת היין מקליפות הענבים.

7.                  מעקב אחר תסיסה שניה (תסיסה מלולקטית) - תחילת אוקטובר.

8.                  שפיה ראשונה - הפרדת משקעים, ואוורור היין. סוף  אוקטובר- (תאריך סופי ייקבע בהתאם למועד סיום התסיסה השניה).

9.                  14 בנובמבר - הרצאה: "טעימת יין"-לימוד טעימת יין מקצועית, מתודולוגיה של טעימת יין. ההרצאה תלווה בטעימה יינות שונים.

10.             12, 13 בדצמבר-  שפיה שניה - הוספת שבבי עץ אלון, או העברת היין לחביות, לקבלת ארומה וטעמי עץ האלון.

11.             23,24 בינואר -  טעימת היין -  מעקב אחר התפתחות היין והשפעת עץ האלון.

12.             5,6 במארס - ביקור בכרם + "זמירה" - לימוד וביצוע מלאכת גיזום זמורות.

המפגש כולל טעימת היין והמשך מעקב אחר התפתחותו.

13.             23,24 באפריל - ביקור בכרם בזמן הלבלוב והפריחה- "טיפול ירוק". ביצוע דילול שריגים.

14.             21 במאי -  הרצאה -  "תהליכי ייצוב היין והכנתו לביקבוק "- ד"ר ארקדי פפיקיאן.

15.             4,5 ביוני - הכנות היין לביקבוק.

16.             18,19 ביוני - ביקבוק היין. מילויי היין בבקבוקים.

17.             8 ביולי ערב יום חמישי - מסיבת סיום- הרצאת סיכום קצרה, דברי סיום, טעימת כל היינות שהוכנו בקורס, מלווה בארוחת ערב.

 
הרשמה ותשלום:

 

למשתתפים ניתנת אפשרות לייצר כמויות שונות של יין בקורס.

להלן פריסת האפשרויות והמחירים:

 

מחיר

מיכל התיישנות

כמות בקבוקים

4,200 ₪

דמיגן 25 ליטר

33

6,300 ₪

שני דמיג'נים של 25 ליטר

65

7,100 ₪

חבית אלון של 50 ליטר

65

13,500₪

חבית אלון בת 225 ליטר

285

 

ניתן לצרף את בו/בת הזוג לקורס, ללא עלות נוספת

ניתן לצרף שותף/פה לקורס בתוספת מחיר של 2100 ₪.

נא לסמן את האפשרות שבחרת.

 
 
אופן ההרשמה לקורס:

 

§         את התשלום ניתן לחלק לארבעה תשלומים שווים עד 1/8/03.

§         מלא/י את פרטיך בטופס המצורף ושלח אלינו בצירוף התשלום.

§         לפרטים נוספים ולשאלות פקסס או שלח/י באי מייל טופס זה עם פרטיך.

 

נשמח לראותך בין משתתפי הקורס

 

בידידות,

ניר שחם.

 

 

טופס הרשמה.

 

שם________________ משפחה____________  שם בן/בת בזוג______________

 

טלפון בבית____________ טלפון נייד_______________

 

כתובת_________________________________________ מיקוד____________

 

פקס_______________      e-mail _________________@________________

 

 

הערות: _________________________________________________________________

 

 

 

Soreq_w@zahav.net.il        פקס 9348916-08

 

  

www.wines-israel.co.il