יקב תבור

           

פרסים בשרשרת

 

תבור מרלו אסטייט 2001 נבחר בטעימת יינות אל על 2003 - כמנצח הגדול בקטגוריית המרלו- פרימיום – מרלו זני.

בטעימת יינות מקצועית עיוורת של פנאל הטועמים של החברה ניצח התבור מרלו אסטייט 2001 והוכיח שוב את מה שאנו ביקב כבר יודעים זה זמן- יש עתיד ליינות מאדמת התבור וליקב שלנו.

פאנל הטועמים הורכב מנוסעים מתמידים של החברה, דיילים ראשיים ומיטב אנשי המקצוע בענף היין בארץ וביניהם- מר דניאל רוגוב- מבקר היין והמסעדות של 'הארץ, מר אבי בן עמי – מנהל והוגה תערוכת היין הישראלית בבית הסקוטי ויועץ יין למסעדות, מר רפי סיטון- עורך 'יין וגורמה' וכתב היין והקולינריה של 'גלובס', מר זוריק אומנסקי- זוכה פרס הסומלייה לשנת 2002 והסומלייה הראשי במסעדת 'רפאל', מר אנדרי סוידאן- בעל חנות 'ספשייל רזרב' בחיפה ואחרים.

. זכייה מכובדת זו מצטרפת לשורה ארוכה ומכובדת של פרסים וציונים לשבח להם זכו יינותינו בשנה האחרונה וביניהם- מדליית הכסף בתחרות 'לה סומלייה' עבור התבור שרדונה רזרב 2001, מדליית הארד בתחרות כד היין עבור אותו יין, מדליית הכסף לתבור מרלו אסטייט 2001 , שוב בתחרות כד היין.

 ציון לשבח כמצטיין בקטגוריית ה'תמורה הטובה, ניתן  למרלו אסטייט 2001 עם ציון 89 בטעימת יום העצמאות של מגזין 'יין וגורמה'- טעימה בה השתתפו 85 יינות מ33 יקבים בארץ- גדולים וקטנים, מסחריים ויקבי בוטיק.

 טעימה זו היתה מרגשת מאד עבורנו מאחר והיא נוהלה בעיקר על ידי יינני היקבים ואלו בחרו במרלו שלנו בטעימה עיוורת כאחד מהטובים ביותר בארץ, שוב בהשאירו מאחוריו יינות רבים שהם יקרים ובעלי מוניטין.

יין המרלו אסטייט 2001 שלנו מורכב מ85% ענבי מרלו 15% ענבי קברנה סוביניון, המגיעים כולם מחלקות קטנות ומבודדות בכרמים שלנו אשר בכפר תבור.

אדמת הבזלת המיוחדת שלנו, בעלת הניקוז המושלם והרכב המינרלים הייחודי שלה, יחד עם הטיפולים האורגניים, היבולים הנמוכים והבציר הידני המהיר והקרוב כל כך ליקב, מאפשרים לנו להעביר ליקב ענבי מרלו יוצאי דופן בריכוז הטעמים שלהם, במצב אופטימלי .

אריה נשר, היינן שלנו, מתסיס את היין במיכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה במשך 8 ימים. לאחר מכן שוהה היין כ-30 ימים נוספים על קליפותיו בכדי להעמיק את הצבע, הניחוח, הטעם והמאפיינים הזניים.

בסיום תהליכי ההצללה והזיכוך המינימליסטיים באופיים, עובר היין לחביות עץ אלון צרפתי ברובן, ומעט עץ אלון אמריקני ליישון של 12 חודש. החביות שלנו אינן חדשות לגמרי אלא בנות שנה וזאת על מנת שלא להעפיל על מאפייני הזן וטעמי הפרי בנוכחות מוגזמת של עץ. לאחר מכן מבוקבק היין ומיושן 6 חודשים נוספים ביקב בלחות וטמפרטורה אופטימליים.

 

יקב תבור שמח לנצל את ההזדמנות המיוחדת הזו ולחגוג עם מועדון הלקוחות שלו ביריד יינות ישראל,  שיתקיים כמו בפעמים הקודמות במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב, ביום חמישי 19/6/2006 בשעות 23:00 – 18:00 .

 

                             לחיים,

                                            אורן סלע- מנכ"ל

                                             אריה נשר- יינן

www.IsraelWines.co.il