השקת יין קברנה סוביניון 2000 - כרם דישון
יקב סגל


ערב חם ולח בשבוע השני של חודש יוני 2003. עשרות עיתונאים, שחקנים, ואנשי תקשורת התכנסו במסעדת קורדליה, מסעדתו של השף ניר צוק ביפו. אוירה חגיגית הייתה במקום. נבלנית פרטה על המיתרים והנעימה את זמנם של המתכנסים. הייתה זו חגיגה לכבוד יין חדש של יקב סגל - קברנה סוביניון 2000 מכרם דישון.
בכניסה למסעדה הובערו זמורות גפנים. עשן סמיך יצא מהם ונספג עמוקות בבגדי הנכנסים למסעדה . על התקרה היו תלויים ענפי גפנים עליהם אשכולות ענבים ירוקים.
עשרות בקבוקים קברנה 2000 עם תוית לבנה, מיוחדת, עמדו בשורות ישרות על הבר, חיכו בסבלנות למזיגתם לכוסיות המוזמנים.
פתח את הערב יוסי הראל מנכ"ל יינות סגל שאמר:
"אנו גאים במיוחד להשיק את יין כרם דישון, יין נוסף בשורת יינות העילית של סגל. יין דישון מאמץ את הקשר ההדוק בין סגל לבין הכרמים ברחבי הגליל שהחל מאמצע שנות התשעים".
"השקת יין שהנו SINGEL VINEYARD הינה צעד נוסף באסטרטגיה של החברה לספק לצרכניה יינות משובחים אשר מתאפיינים בטעם ואיכות הולמים ביותר".



לכוסיות נמזג ראשית היין הלבן שרדונה 2001 - מרום גליל. יומיים לפני כן זכה יין זה במקום ראשון בתחרות טעימת יינות 2003 של אל על בקבוצת יינות השרדונה סידרה ראשונה.
הענבים מכרם בצפון הגליל- דובב. היין נעשה 100% בחביות עץ כולל תהליך התסיסה. היין קצת חומצי בעל טעם מעודן עם ריחות וטעמים של פירות טרופיים. מלווה מתאים למנה הראשונה ממטבחו של ניר צוק. עלה תאנה ממולא בבשר בקר ומאפה גבינת עיזים במרק סרטנים.
אוכלים, שותים, מתבדחים ומנת הביניים השניה לא מאחרת:
כבד אווז ועליו עלה גפן מסוכר וקרם פטרוזליה. מעדן לטעמי ועוד יותר טוב כשאוכלים אותו בשלוב עם לגימה מיין השרדונה.
לכוסיות נמזג חתן השמחה האדום - קברנה סוביניון 2000, ואבי פלדשטיין היינן הראשי של יקב סגל הסביר:
"היין המציג סגנון המשתדל להבליט את מאפייני הכרם הייחודי, ולכן שואף לשילוב מלא בין טעמי פרי וטעמי עץ מאופק במתכוון, שלא יאפיל על מאפייני הכרם". "צבעו של יין דישון, הארומות והטעמים נובעים משילוב מנצח של: מיקום הכרם -מיקום אופטימלי לגידול גפנים בישראל, בציר 2000 - חריג אקלימי, מהמעולים שידעה הארץ, שהביא לפרי עשיר ובריא ביותר וטיפול ייחודי בפרי ביקב". מערבלים את היין בכוסיות, מריחים וטועמים.
היין מתאפיין בגוון בורדו כהה ועוצמתי, בניחוחות קסיס ושזיף, בשלים אך רעננים, המעורבים בניחוח מנטה, ארומות קפה מוקה וליקריץ, ה"ממוסגרים" בניחוחות אלון קלוי וקרקרים, אגוזים, ציפורן ווניל, וטעמים דומים, בגוף בינוני ואלגנטי עם מלאות קטיפתית במרכז החיך וטעם נותר ארוך.
אבי סיפר כי באמצע שנות התשעים נטעו כרמים חדשים של סגל ברחבי הגליל העליון. ניבת כרמים אלה, החל מבציר 1999, חנכה בסגל עידן חדש של עשייה ושאיפה מתמדת למצוינות. הכרם החדש הראשון שנכנס למעגל הניבה היה כרם דישון, ויינות שנעשו מענבי הכרם הספיקו כבר לזכות בשבחים רבים ובמדליות בתחרויות בינלאומית חשובות. יין כרם דישון, קברנה סובניון 2000, נעשה על טהרת ענבי כרם זה, והוא היין הראשון בסדרה של יינות זניים שכל אחד מהם יהיה יין של כרם יחידני, כלומר יעשה מענבי כרם בודד אחד מבין הכרמים החדשים שנטו בגליל העליון.
יין אדום הולך טוב עם מנת בשר עיקרית , שגם היא לא אחרה לבוא. זנב שור מבושל בציר יין כרם דישון מצומצם מלווה בתבשיל עדשים.
מאכל מעניין , עדין וטעים הוא זנב השור. וטעמו ערב שבעתיים אם הוא מבושל ביין כנראה.



מגש עם מבחר גבינות הוגש בשלב הבא . הגבינות לוו בברנדי משמש בן 20 שנה, עתיר באלכוהול. רמת האלכוהול בדם הלכה ועלתה. מחוגי השעון כבר חצו את השעה 11. יום ארוך עבר עלינו. נפרדנו מבעלי השמחה או יותר נכון מבעלי יקב סגל שהם גם בעלי יקב ברקן, כידוע ויצאנו לדרכנו לראשל"צ.
בבית גילנו בתפריט שהפסדנו את המנה האחרונה שכללה צלחת גורמונדיז. היו בה טארטאלט ענבים, טרופ שוקולד, ג'לי פירות יער וטארטלט גלידת הל. כנראה שהפסדנו מעדנים מתוקים מיצירותיו של ניר צוק.
הבעיה היא שאנו רק מכירים את המילים: צלחת, ענבים, שוקולד, ג'לי פירות יער, גלידת הל. על שאר המילים טרם שמענו אך כנראה שהן היו המשהו הטעים. אין ברירה נחכה לפעם הבאה בה לא נמהר לפרוש.



פרטים רבים נוספים על היין והכרמים


נהנה מיין חדש ואוכל טוב, כתב וצילם - ישראל פרקר
www.IsraelWines.co.il